. Becher-(p, Emulsions: theory and practice 2e éd, 1965.

. Jeantet-r, T. Croguennec, . Schuch-p.-et, and . Brulé-g, Stabilisation biologique et physico-chimique, vol.1, p.pp, 2006.

. Jeantet-r, T. Croguennec, . Schuch-p.-et, and . Brulé-g, Science des aliments : Biochimie -Microbiologie -Procédés -Produits, vol.2, p.pp, 2007.

L. Donato, &. Guyomarc, and F. , Formation and properties of the whey protein/kappa-casein complexes in heated skim milk -A review, Dairy Science and Technology, vol.89, pp.3-29, 2009.
URL : https://hal.archives-ouvertes.fr/hal-00895696

S. G. Anema, E. K. Lowe, K. Lee, S. Anema, and S. G. , Role of ?-Casein in the Association of Denatured Whey Proteins with Casein Micelles in Heated Reconstituted Skim Milk, Swiss Society of Food Science and Technology, vol.37, pp.3635-3642, 2004.

G. Francius, Guide pratique pour la Microscopie à Force Atomique -exploration du « nanoMonde » Les Cahiers de l'Ecole Doctorale Lorraine de Chimie et Physique Moléculaires, Presses universitaires de Nancy, vol.38, 2011.